به گزارش سلام لردگان به نقل از مسعود ميرکاظمي رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، با اشاره به مطالعه طرحي در کميسيون متبوعش درباره ممنوعيت فروش نفت به کشورهاي که در تخاصم اقتصادي با ايران قرار دارند، گفت: اين طرح تنها به اين دولت مربوط نميشود بلکه براي دولتهاي آينده است؛ اين طرح بلند مدت است نه کوتاه مدت و موقت.
وي افزود: ايران تنها کشوري است که به ميزان ذخاير و برداشتش، شرايط استثنايي دارد. فرض کنيد، ما 4 ميليون ظرفيت توليد داشته باشيم که با اين فرض با توجه ذخاير اثبات شده که بالاي 154، 5 ميليارد است، ميتوانيم ادعا کنيم که تنها کشوري هستيم که ميتوانيم 150سال مستمر به جهان نفت عرضه کنيم و اين ويژگي مختص ايران است.
وزير سابق نفت ايران در پاسخ به سؤالي درباره ميزان ذخاير اثبات شده دولت عربستان، افزود: ذخاير اثبات شده عربستان بيشتر از ذخاير اثبات شده ايران است با اين تفاوت که دولت عربستان بيش از 10 تا 11 ميليون بشکه برداشت ميکند، روسيه ذخاير و برداشت بالايي دارد، پس نميتوانند اين کشورها عمر بالايي در عرضه نفت داشته باشند.
* ايران رتبه نخست در عمر عرضه نفت به جهان را دارد
ميرکاظمي با تاکيد بر اينکه ايران به لحاظ عمر عرضه نفت به جهان در رتبه نخست جهاني در بين توليدکنندگان نفت است، گفت: ما اکنون در شرايطي قرار داريم که بايد امنيت انرژي را در نظر بگيريم. ما معتقديم آمريکا با سياستي که در پيش گرفته است تلاش ميکند مديريت خود را بر امنيت انرژي جهان افزايش دهد.
وي افزود: پيشبيني ما اين است برخي کشورهاي مصرفکننده نفت مثل، ژاپن، کره و چين از سوي آمريکا بر حوزه انرژي تهديد خواهند شد، اگر آمريکا بر انرژي جهان مسلط شود، به راحتي با اقتصاد اروپا مقابله خواهد کرد و اقتصاد چين، کره، ژاپن و روسيه را تهديد خواهد کرد.
وزير سابق نفت ايران با بيان اينکه همکاري آمريکا با برخي کشورها براي مقابله با ايران دليلي بر دشمني آنها با يکديگر در حوزه انرژي نيست، اظهار داشت: خود اين کشورها هم ميدانند که ناآگاهانه امنيت انرژي خود را به خطر مياندازند و ناآگاهانه در زمين آمريکا بازي ميکنند و اين يک واقعيت است.
ميرکاظمي با بيان اينکه ذخاير جهاني در حال رسيدن به پيک توليد است، گفت: پيشبيني ما براي آينده بسيار دور نيست، در همين سال 2020 ما به نقطه اوج توليد نفت در جهان خواهيم رسيد و بيشتر از آنچه در سال 2020 توليد ميشود، توليد نخواهد شد و اين درحالي است که تقاضا درحال افزايش خواهد بود.
رئيس کميسيون انرژي مجلس گفت: در شرايطي که آمريکا اقتصاد و امنيت انرژي کشورهاي اروپايي و ديگر کشورها را تهديد ميکند، تنها کشورهاي ميتوانند امنيت انرژي آنها را تامين کنند که استقلال رأي داشته باشند.
وي با بيان اينکه آمريکا در آينده امنيت انرژي برخي کشورها را قطعا به خطر خواهد انداخت، گفت: آمريکا به عربستان گفته، توليد نفت خود را بالا ببرد تا چين به جاي ايران از عربستان نفت بخرد. به برخي کشورها هم گفته بودند که از ايران نفت نخرند تا اينکه عربستان نفت مورد نياز آنها را تأمين کند. ما به اين کشورها گفتيم شماها با گوش کردن به توطئه آمريکا امنيت خود را به خطر مياندازيد و دليل ما هم اين بود که کشوري که با فرمان آمريکا توليدش را بالا ميبرد با فرمان آمريکا قطعا توليدش را کاهش خواهد و به هرکشوري که در مقابل آمريکا باشد، نفت نخواهد فروخت. اما ايران به دليل استقلال سياسي خود، از اين قاعده مستثني است.
وزير سابق نفت ايران گفت: به کشورهايي که حرف آمريکا را مبني بر عدم خريد نفت ايران گوش ميکردند، گفتيم شما با قراردادي بلند مدت با ايران ميتوانيد امنيت انرژي خود را تامين کنيد، چون ايران ثبات و استقلال سياسي دارد، اما کشورهايي که وابستگي سياسي دارند، نميتوانند در حوزه انرژي کشورهاي پايداري باشند.
* فقط ايران ميتواند به کشورهايي که آمريکا امنيت انرژي آنها را به خطر مياندازد کمک کند
ميرکاظمي با بيان اينکه ايران تنها کشوري است که ميتواند در شرايطي که آمريکا امنيت انرژي برخي کشورها را به خطر بيندازد، به آنها کمک کند، گفت: من فکر ميکنم مواجهه آمريکا با کشورهايي که رشد اقتصادي بالا و اقتصاد توسعه يافته دارند و يا در حال توسعه هستند، قطعي و جدي است. با توجه به اينکه آمريکا توان و قدرت نظامي براي لشکرکشي نظامي ندارد، انرژي اين کشورها را تهديد خواهد کرد.
وزير سابق نفت ايران تاکيد کرد: ايران طرحي را مطالعه ميکند که به موجب آن در زمان درگيري آمريکا با کشورهاي اروپايي بر سر انرژي، ايران هيچ کمکي به کشورهاي متخاصم نکند مگر کشورهايي که در مقابل ما نباشند و ما را همراهي کنند.
ميرکاظمي گفت: کشورهايي که در تحريم نفتي ايران شرکت کردهاند، در ليست تحريمهاي ايران قرار خواهند گرفت، و طبق طرحي که در حال مطالعه است در آن شرايط، قانون به دولتهاي اجازه نخواهد داد به کشورهايي که در تخاصم نفتي هستند نفت بفروشد.
رئيس کميسيون انرژي مجلس با بيان اينکه نبايد براي توليد بيشتر نفت کورس بگذاريم و ميزاني که اکنون توليد ميشود براي اداره کشور لازم و کافي است، تاکيد کرد: هيچ ضرورتي براي افزايش توليد نفت نميبينم.
ميرکاظمي با تاکيد بر اينکه قيمت فعلي 107 دلار براي نفت مناسب نيست، گفت: قيمت فعلي نفت به نسبت قيمت برخي کالاها کم است؛ چرا که ميزان مالياتي که کشورهاي اروپايي از نفت ميگيرند بيش از درآمد آنهاست در کشورهاي اروپايي قيمت يک ليتر بنزين دو يا سه برابر نفت خام است.
رئيس کميسيون انرژي مجلس در پايان با بيان اينکه طرح ممنوعيت فروش نفت به کشورهاي متخاصم اقتصادي با ايران مربوط به آينده است نه شرايط کنوني، گفت: اين طرح براي شرايطي است که ما پيشبيني کردهايم آمريکا امنيت انرژي برخي کشورها از جمله اتحاديه اروپا را تهديد خواهد کرد و پيشبيني ما قطعاً رخ خواهد داد.